Introduktion

Historien er gennem alle tider blevet bygget af historier fra individer. Hverdagsbegivenheder bliver til historiske begivneheder.

Der er og har været begivenheder igennem alle tider, som gjorde så store indtryk på de mennesker, der oplevede dem, at de har haft fornemmelsen af, at efter dette ville verden ikke længere være den samme.
De unge, som stod foran Berlinmuren natten imellem d. 9.- og 10. november 1989 vidste, at deres land ville ændre sig og at det tyske folk igen ville kunne være et folk.



Alle mennesker er bærer af historie og historier. Det er de anekdoter, vi fortæller hinanden, det vi skriver i vores dagbøger og de artikler der skrives i aviserne.
Nogen begivenheder er store, andre er små, men det gør ikke den ene mindre vigtig end den anden.
I alle familier fortælles historier om "gamle dage" og det er med til at danne vores historie.
I nogen familier har en slægtning været med i modstandkampen under 2. verdenskrig. I andre familier, kan man datere slægten tilbage til adelige slægter eller ligefrem royale. Vi er alle en lille del af den store historie, danmarks- eller verdenshistorien.

Opgave 1: De fleste kan huske, hvor de var 10. november 1989,  11. september 2001 eller da Tsunamien 26. november 2004 ramte Thailand.



Skriv hvor du var, da de hørte/så det ske i TV/radio. Skriv hvad du tænkte/følte da du så/hørte det.



- gennemgås på klassen














Mange er vokset op med historier om deres familie og de bedrifter familiemedlemmer har udført og dermed bidraget til at ændre historien. 
Det kan være en onkel, som var modstandsmand eller en bror, som deltog i Irakkrigen. Det kan være en far, som sejlede med Estoniafærgen eller en faster, som har rejst i det tidligere Østtyskland

Brug 5 min på at tænke igennem, om du kender den slags historier fra din slægt. 

 - Fortælles på klassen



1 kommentar: